ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Υποκατηγορίες

Τα φυσικά πετρώματα δεν έχουν συγκεκριμένο σχήμα η μέγεθος, ακόμα και το πάχος, το χρώμα και η σύσταση, διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το είδος του πετρώματος (Ιζηματογενή πετρώματα, Εκρηξιγενή πετρώματα, Μεταμορφωμένα πετρώματα). Ανάλογα την κατασκευαστική μέθοδο (τεχνοτροπία) αλλά και τις ανάγκες και απαιτήσεις του κατασκευαστή μπορεί να διαμορφωθεί η πρώτη ύλη (πέτρωμα) και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Έτσι αν για παράδειγμα κατασκευάσουμε ένα τοιχίο από ακανόνιστη πέτρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε καπάκι από ακανόνιστη πέτρα Κορφοβουνίου η από ορθογωνισμένη πέτρα Κορφοβουνίου. Στην συνέχεια παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα από κατασκευές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καταλληλότερη μέθοδο κατασκευής για εσάς, συμπληρωματικά επιλέγοντας τα πετρώματα, μπορείτε να δείτε και τους χρωματισμούς που εξορύσσονται στο λατομείο μας.

Η επένδυση μπορεί να είναι απλά μια τοποθέτηση πέτρας, όμως ανάλογα τον τεχνίτη και τον ιδιοκτήτη του έργου μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σε ένα αριστούργημα. Ανεξάντλητες  οι επιλογές και οι δυνατότητες όλα εξαρτώνται από εσάς.
Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικές μόνο κατασκευές  για να πάρετε μία ιδέα του τι μπορείτε να δημιουργήσετε με την πέτρα μας, τα υπόλοιπα είναι δική σας επιλογή.